Voor wie?
15418
page-template-default,page,page-id-15418,bridge-core-3.1.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Voor wie?

Praktijk Groei biedt diagnostiek en behandeling in verschillende vormen. Het kan gericht zijn op de opvoeders, leerkrachten, het individuele kind of combinaties hiervan. Wanneer de jongere 16 jaar of ouder is, kan het zich zelf aanmelden. Wanneer er sprake is van zorg die onder de basis GGZ valt, dan wordt deze door de gemeente vergoed.

210409_Keukenhof_-105-3

Pedagogisch en psychologisch aanbod

Praktijk Groei biedt een divers pedagogisch en psychologisch aanbod. Denk daarbij aan onderwerpen als:

  • eetproblemen
  • slaapproblemen
  • ongehoorzaamheid
  • concentratie problemen, angstproblemen
  • verwerking van traumatische gebeurtenissen
  • pesten en de gevolgen ervan
  • faalangst, onzekerheid
  • schoolkeuze
  • sociale problemen
  • somberheid, emotionele problemen

Peuters en kleuters

Wanneer er problemen zijn met peuters en kleuters, dan vindt de behandeling eigenlijk altijd plaats via de ouders. Door opvoedingsondersteuning leren de ouders het gedrag goed te analyseren en hun handelen daar bij aan te passen.

Soms is er sprake van trauma in de jonge jaren. Er kan dan een traumabehandeling ingezet worden, passend bij de leeftijd van het kind.

IMG_7434
IMG_1322

Basisschoolkinderen

Als kinderen naar de basisschool gaan verandert er veel in hun leven en dat van hun ouders. Er wordt onder andere van hen verwacht dat ze taken kunt maken, in een groep kunnen functioneren en dat je de opdrachten van een leraar kunt opvolgen. De ouders ervaren hoe het is om hun kind los te laten en zien de zelfstandigheid van hun kind groeien. Soms loopt het niet zo soepel en is er hulp nodig.

Pubers

Pubers groeien toe naar zelfstandigheid. Ze ontwikkelen hun eigen identiteit en kunnen heel kritisch naar zichzelf kijken. De vriendenkring die ze om zich heen hebben krijgt een belangrijke rol. De ouders komen steeds meer op afstand te staan.

De middelbare school vraagt veel van hun aandacht, planningsvaardigheden en discipline. Vermoeidheid en stemmingswisselingen komen vaak voor. Soms komen pubers er met hun ouders samen niet meer uit.

190521_dag11__Irma_-242
170607_NYM_-140

Ouders

Veel ouders voelen zich niet zo zeker in hun rol als opvoeder. Ze vragen zich af of ze het wel goed doen, of er iets bijzonders aan de hand is met hun kind. Of ze worstelen met het stellen van regels, het geven van duidelijkheid en richting.

Soms is het duidelijk dat het kind een bijzondere benadering nodig heeft, door een handicap, ontwikkelingsprobleem of doordat het in het leven gebeurtenissen meemaakt die moeilijk zijn voor kinderen. Dit kan veel vragen oproepen bij ouders.