Algemene voorwaarden behandeling en diagnostiek
15484
page-template-default,page,page-id-15484,bridge-core-3.1.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1200,qode-theme-ver-30.4.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive

Algemene voorwaarden behandeling en diagnostiek

Op alle therapie en andere vormen van begeleiding en diagnostiek bij Praktijk Groei zijn de volgende voorwaarden van toepassing:

  1. De regels rondom privacy, dossiervorming, klachtafhandeling en bejegening van u zijn allemaal beschreven in de beroepscode van de NVO. Ik ben lid van deze beroepsvereniging en onderschrijf deze beroepscode.
  2. Alles wat u bespreekt met uw psycholoog is vertrouwelijk. Informatie hierover vindt u bij de NVO bij beroepscode.
  3. Er zijn enkele uitzonderingen waarbij de geheimhoudingplicht doorbroken mag worden. U kunt deze vinden in de  Meldcode Praktijk Groei op de website.
  4. Uw psycholoog heeft een inspanningsverplichting en zal dientaangaande al zijn professionaliteit inzetten om uw probleem op te lossen. De psycholoog heeft, echter geen resultaatverplichting. Dit betekent dat u voor wat betreft de invloeden, uitwerking, en gevolgen van de therapie, positief dan wel negatief, zelf verantwoordelijk bent.
  5. De psycholoog is geen bemiddelaar tussen u en derden (partners, artsen, verzekeringsmaatschappijen, uitkeringsinstanties), tenzij daar uitdrukkelijk en schriftelijk opdracht voor is gegeven.
  6. Alle keuzes en beslissingen die u neemt, al dan niet onder invloed van de therapie, zijn voor uw eigen rekening en verantwoordelijkheid.
  7. Heeft u klachten over de manier waarop u geholpen wordt, bespreek dit eerst met uw behandelaar. Is uw ongenoegen niet naar tevredenheid opgelost, dan kunt u altijd een klacht indienen bij de klachtencommissie van het NVO.
  8. Afspraken moeten 24 uur van te voren worden afgezegd. Anders moet u het consult gewoon betalen. Uitzondering is overmacht: ziekte en familieomstandigheden.
  9. Voor de behandeling voor kinderen is toestemming van beide ouders nodig.